2012年5月28日 星期一

夏天殺到,防曬準備好未?

我成日都話我地既皮膚有兩大敵人,歲月和太陽伯伯。

歲月係永遠都超越唔到,今天永遠比昨天老了一天。所以只能不停地為皮膚補充每天流失了的骨膠原和透明質酸。(以後既post再作分享)

太陽伯伯便比較易對付了!只要肯每天早上勤力地做多一重功夫,查防曬便可以了!

我本身用過無數防曬,但總是未找到我的Mr.Right。不是太厚便是不夠貼。最大的問題是"拿"眼。每次查完防曬後兩個小時,由於紫外光會分解防曬,當防曬開始溶,便會攻眼了

幸好,Mr.Right終於出現!Floxia Sunblock!


主要成份:
Tinosorb M,Titanium Dioxide (二氧化鈦),Parsol MCX

醫學功效:
於皮膚表面始成緊密仙[抗UV過濾網],抵擋UVA/UVB紫外線
具抗氧化功效,由內而外保護皮膚底層,延緩皮膚衰老
保護皮膚細胞的DNA,避免因細胞的退化而引致各種衰老問題
有色,防水防汗,不含油份

好多醫生都建議打完激光後都用呢隻防曬架!

而係我6日既布吉旅程,全靠佢幫我對付太陽伯伯,咁我先可以keep到白白既皮膚。做緊要係佢無"拿"眼!

由於佢有少少色,亦好薄身,所以我將佢當做make up based都得!

Floxia 50SPF 於A-Plus有售!

沒有留言:

張貼留言