2013年5月21日 星期二

Botox : 你適合打Botox 瘦小腿嗎?

Botox瘦小腿有咩較果? 有圖你睇la今次!


BEFORE                        AFTER                     


BEFORE                       AFTER

朋友仔打左Botox瘦小腿2次,腳瓜肌肉明顯縮細左2個size

再公開埋
Botox瘦小腿過程:

BEFORE (白線係肌肉位置,肌肉屬L size)


第一次BOTOX療程後的效果 (肌肉比之前平坦,肌肉屬ML size)


第二次BOTOX療程後的效果 (肌肉明顯縮小,肌肉屬M size)


順帶一提,若肌肉屬L碼,要療程數次才能慢慢收細到S碼,BOTOX不會一次便收到最細效果架!

Botox瘦小腿效果:
1)
腿型線條順D感覺修長D!
2)
肌肉體積縮小,冇咁強壯!3)寸數有減一點,但不算明顯


肥妹瘦妹都可打?!
先黎解開大家的誤解先!
不論肥瘦,只要小腿肌肉突出發達就適合BOTOX療程架喇!

若你本身唔做運動,雙腳冇乜走動,導致小腿又粗又肥,
咁好可能係脂肪積聚的所致,要靠溶脂或抽脂方法解決;

相反如果你好鐘意做運動如跑步跳舞或貪靚成日著高跟鞋,
就算你本身雙腳好纖瘦都有機會練成大舊肌肉

總之你覺得小腿有舊又硬又實的大舊肌肉凸左出黎就可以試用BOTOX

話明BOTOX只瘦肌肉,所以BOTOX修到的寸數不多,不過舊肌肉細左睇落去會苗條好多(尤其著高跟鞋靚好多!!!)


BOTOX
瘦小腿前後TIPS:
BEFORE :
-療程前會先敷冰以減輕痛楚(咨詢連注射全程只需約30mins)

AFTER:
-首兩星期小腿會酸軟無力,容易疲累,這是正常現象
-若3星期後BOTOX才開始發揮功較慢慢瘦,最佳效果若在療程後第2-3個月
-效果一般可維持約4個月,有心keep的話可每隔4-5個月注射一次
-盡量避免小腿運動,
效果會更持久

BOTOX資料:

-一般情況,大腦會將化學電極訊息傳遞至肌肉,引起肌肉收縮及運動的反應

-這些訊息乃透過一種稱為 乙醯膽鹼素Acetylcholine的物質,經神經傳遞至肌肉

-如過程中釋放過量的乙醯膽鹼素,肌肉便會因過度活躍而繃

- BOTOX是一種經高科技純化、從「肉毒桿菌素A型」中萃取的蛋白質,是一種神經傳導的阻斷劑。

- 用以治療過度活躍的肌肉,阻斷神經末梢釋放  乙醯膽鹼素 Acetylcholine令造成皺紋的肌肉放鬆,變成平滑,年輕,而且更富有青春活力的容顏。

A-Plus Botox 瘦小腿 $6000 一次 (一對
小腿)*
*此乃個人感受分享,療程效果皆因人而異。

 



Cheers
Karen

沒有留言:

張貼留言